Blog om Billeder i regnvejr

Græsset med de små dråber, fik det til at ligne små diamanter!
F5,6 100/60 ISO200

Når regnen kommer, kan det være lidt trist at tage billeder. Men en ny verden af motiver åbner sig, så det er kun et spørgsmål om den rigtige påklædning ... som man siger.

Regnen silede ned og jeg var lidt træt af det. Det havde regnet i flere dage og jeg tænkte på om det virkelig ikke var muligt af få nogle gode billeder, i sådan et vejr.

Alt tyder på, at det ville både være gråt og vådt, at gå i, men jeg følte mig sikker på at jeg ville få noget med hjem. I det mindste kunne jeg lave nogle SH billeder og lidt drama, tænkte jeg.

Med håb i hjertet men også med lidt god stemning, pakkede jeg mig ind, og gik mig en tur, med mit kamera under armen.

Luften var lun og lidt fugtig, regnen kom stille og roligt, og der var kun lidt vind.

Og inden for kort tid, kom de første juveler til mig.

Dråber samlede sig og hang i perler
F5,6 100/125 ISO800

Fordi vinden var let, blæste dråberne ikke af planterne. De blev siddende på bladene som små diamanter.

Regnen faldt stille og roligt, så i læ-områderne samlede dråberne sig fint

Da jeg kom lidt tættere på, kunne jeg se at dråber også hang fra strå og græs, som perler på en snor.

Nu var jeg vågen, jeg kunne se at der var masser af muligheder.

Regnen blev kraftig og jeg var rigtig glad for at være pakket ind, jeg søgte lidt ly men kunne ikke vente med at komme videre i min søgning!

Vandet samler sig i smukke kompositioner
F5,6 100/60 ISO125

Regnen tog fat og kom i store mængder, og det begyndte at blæse op.

Jeg blev lidt bekymret, for jeg havde lige opdaget hvor meget det betød, at vinden ikke blæste dråberne ned. Desuden blev det mørkt og jeg var ikke sikker på at jeg kunne få lys nok. Dog blev jeg glædeligt overrasket over den fantastiske effekt som mørket gav. Diamanterne lyste smukt op, og bladet fik en lækker mørk kontrast som omkransede dem.

Efter regn kommer sol
F9,0 100/800 ISO800

Jeg var efterhånden blevet våd. Turen i det høje græs, som var højere end mig selv, og turene ned på knæ, havde efterhånden sat sine spor, meget store spor faktisk. Så nu vil jeg hjem igen med mine nye juveler, jeg var meget spændt på resultatet.

Men en ting jeg har lært, pak aldrig kameraet væk, når du tager hjem. Du kan få de mest overraskende billeder på vejen hjem!

For pludselig kom solen frem, og alt det våde kom i sine fantastiske kontraster og farver. Vandet gjorde farverne stærkere og de mange dråber sad i store mængder på blade og blomster.

Fugtig rosenknop
F9,0 100/500 ISO800

Efter jeg tog beslutningen om at trave ud i det våde, fik samlet mod og pakket mig ind, var det faktisk ikke så slemt. Faktisk blev jeg så grebet af motiverne, at jeg ikke opdagede at jeg var blevet temmelig våd op af benene!

Jeg gør det meget gerne igen, men et godt råd, i blæsevejr er der ingen dråber, til gengæld kan man få nogle andre super billeder af rusk og drama!