Blog om Sol vs. Overskyet

Så er det sol og så er det overskyet, så er det sol og så ......... Jeg var ude og gå mig en tur, med mit kamera. Vi har en skøn natur i nærheden hvor jeg bor, så jeg satte den store linse på og tog afsted.

Jeg fandt en lille musvit der hoppede rundt i det høje græs efter insekter, og da jeg lige har læst, at man skal huske hverdagen, så tog jeg nogle billeder af den lille fyr, der hoppede rundt fra strå til strå.
Jeg fik nogle rigtig søde billeder af den lille, som sprang rund i græsset, fløj lidt frem og tilbage op i træerne, og så tilbage til det høje og meget frodige græs. En meget underholdende lille fyr.

 

 

 

 

Lidt for sjov, lavede jeg billederne lange. Det giver et helt andet indtryk af hvad der nu skal ske.
Det svære ved at tage de billeder her, er at solen og lidt tunge skyer, ikke kunne blive enige om, hvem der skulle dominere, så indstillingerne på kameraet blive lidt slidte, af de meget skiftende indstillinger.
Så blev hvidbalancen (WB) sat på sol, så måtte jeg skynde mig at stille den tilbage på skygge igen, og rigtig gerne inden motivet var forsvundet.
Den lille fyr hoppede lystigt rundt, mens jeg baksede med Hvidbalancen, og faktisk syntes jeg ikke om det!

Jeg kunne ha sat den på Auto.
Måske er det skørt, når Auto nu er der, men jeg stoler ikke helt på den! Det er flere gange sket, at jeg har sat indstillingerne til Auto og så opdaget, at den ikke kunne følge med alligevel. Billederne bliver grå og kedelige, og så skal man til at justere farve og kontrast. Det arbejde kan man jo godt undvære.

Nogle gange må man knokle for at få hvad man vil have, eller ganske enkelt bare lade det være, og nyde hverdagen .. som jeg jo havde hørt man skulle!