Blog om verdensfotografen

Jesper Tønning - En af verdens bedste naturfotografer.

Efter en tur på Strøget og forbi udstillingen Copenhagen Photo Festival, som er en hyldest til naturen, blev jeg noget overrasket over at se et navn jeg kendte.

På et af billederne blandt de mange eksotiske billeder, klingede det danske navn op, Jesper Tønning! En af verdens bedste naturfotografer, som kommer fra Danmark!t

 

 

Jesper Tønnings Drosselæg

Da jeg kom hjem ville jeg fortælle ham, at jeg havde set hans billede og høre om hans vej til lige netop der.

---o---

Janni
Hvor er det flot at du er med i udstillingen på Strøget, men jeg er temmelig nysgerrige efter at vide, hvordan pokker du har fået den mulighed??
Blev du selv kontaktet, var den en konkurrence eller noget helt andet????

Jesper Tønning
Jeg blev kontaktet for nogle år siden og jeg var en af de udvalgte fotografer i WWE projektet. Min mission var Luxembourg. Du kan læse mere om projektet på deres hjemmeside!

Janni
Jeg er nu mere interesseret i hvordan du kom så langt. Både fordi jeg er temmelig nysgerrige, men også fordi jeg via min webside jannifrank.dk, fortæller andre (især nye) fotografer, om hvad der sker i fotoverden, at de ikke står alene.

Vil du have noget imod at fortælle din historie, om hvordan du er kommet igennem et nåleøje, som andre kun drømmer om??

Jesper Tønning
Well, det er svært at sige hvorfor de valgte mig, men jeg er vel nok den mest vindende naturfotograf i Danmark til dato. Jeg har siden år 2000 deltaget i et utal af internationale fotokonkurrencer og vundet rigtigt meget specielt i mellem 1998-2006. Jeg har faktisk været den eneste Danske Naturfotograf kendt uden for Danmark og derfor valgte de mig er jeg ret sikker på. - Se min reference liste på min hjemmeside! http://www.jespertonning.com/

I dag er vi blevet en håndfuld danske naturfotografer kendt i udlandet, men konkurrencerne er blevet meget svære at vinde pga. antallet af indsendte billeder af meget høj kvalitet, jeg har ændret mig meget i de sidste 5 år og faktisk har jeg ikke rigtig lyst til fotokonkurrencer mere, kun de vigtigste og derfor vinder jeg ikke så meget som dengang. Nu har jeg taget internettet til mig og har min engelsk sprogede blog og webside som er ganske velbesøgte.

Mit mål for fremtiden er at arbejde mere med danske lokaliteter og med naturbeskyttelse i Danmark.

Janni
Jeg syntes at det er rigtig flot at du er kommet så langt, men jeg tænker på hvad der har været din inspiration, eller hvem?? Det lyder meget som om, at du har kikket ud over grænserne, for at hente inspirationen

Jesper Tønning
Tak for det, er der én fotograf som satte skub i det hele tilbage i 1997 var det den Norsk/svenske fotograf Tejre Hellesø med sin bog Naturen som fotomotiv, den blev hurtigt min bibel og inspirater ud over naturen selv er det! Siden er jeg blevet inspireret af maaange forskellige fotografer, mest de scandinaviske som Hans Strand, Jan Töve, Jan - Peter Lahall, Anders Geidemark fra Sverige og Norske Bård Løken og naturligvis Amerikanske Jim Brandenburg. Ellers er det bare om at være ude så meget som muligt og følge med i hvad som sker derude, naturligvis svært med en fortravlet hverdag, derfor finder jeg ro i naturen. Jagt, golf eller fiskeri interesserer mig over hovedet ikke, derfor blev det naturfotografering.

Janni
Hvad drømte du så om, dengang du begyndte at kikke de andre over skulderen, ville du bare være med, eller havde du noget du ville fortælle??
Jeg får det indtryk, at man skal have noget der driver en, for at komme så vidt som dig??

Jesper Tønning
Et ord, oplevelser - Explore - Extraordinary - Experiences

Jespers webside er http://www.jespertonning.com hvor du kan bliver inspireret til mere, eller bare nyde hans fantastiske billeder.

 

Et godt råd til dig.

Jesper er et levende bevis på, at selv om vi bor i et lille land, har vi muligheder. Lad dig ikke stå tilbage, har du lyst til at lave billeder, så gør det. Har du lyst til at sælge dem, så gør det!