Guiden om Art Of 007!

At lege med ting og sager, for at få en ny spændende effekt, har altid været en del af fotoverden. Selv med de gamle film, kunne man lave spændende effekter, ofte med held og med stor risiko for en ødelagt film. Og da jeg fandt en ide i et blad (tror jeg nok det var) tænkte jeg, at det måtte prøves af.

Resultatet blev Art of 007!

My name is Bond, James Bond!

 

Det er altid let, når man ved hvordan. Billedet er taget igennem et Pringles rør og det er bestemt let at arbejde med!

Der er flere fordele, ved Pringles rør. Det første er, at jeg elsker Pringles og de skal jo spises først, inden man kan bruge røret. Det er en ret billig accessory, fylder ganske lidt og går den i stykker, kan man jo hurtigt købe en ny, uden den helt store udgift.

My name is Hound, Basco Hound

For at få den bedste effekt af røret, skal det gøres rent med en fugtig klud, så det værste fedt og krummer er væk. Du skærer bunden af røret, så der er hul hele vejen igennem og gør kanten ren og lige. Det er ret irriterende af se på de færdige billeder, at der er et stykke kant der er flosset.

Så sætter du røret på din linse. Det kan godt være lidt bøvlet, for linse og rør er ikke skabt til hinanden. Nogle linser er store hvor andre er noget smallere. Det er vigtigt at linsen kun lige kommer en smule ind i røret, så du får så meget af effekten fra røret. Skal du zoome ind, skal du lade røret følge med linsen ud.

Det er bedst med en del lys på det du vil tage billede af, og omkring dig, så der kommer godt med genskær i røret. Der skal ikke direkte lys ind i røret.

Lav nogle testbilleder så du kan fornemme, hvordan det ser ud. Får du nok effekt og får du nok lys med.

Husk at linsen kun lige skal stikke næsen ind i røret, så du får så meget effekt fra røret som muligt.

My name is Bånd, Slik Bånd

Hvis du mangler lys, så prøv med din blitz. Så du får så meget genskær i røret som muligt, det gør at du får folien til at lyse op og skygger bliver tydelige.