Billeder fra andre vinkler

Der er altid en anden vinkel af en sag, og det er der også på billeder. Herunder kan du se de forskellige ideer jeg kan byde ind med. Du bliver måske inspireret til at prøve noget mere

Der er ganske få regler at følge, når du skal vælge vinkler.

Mennesker og dyr er bedst i øjenhøjde, med mindre det er insekter, hvor ryggen er i farver og motiver.
Mennesker bliver mindre at se på, hvis du er højere og tager billedet nedad, fx. et barn, eller modsat en giraf bliver endnu større, hvis du tager billedet nede fra.

Ellers er der frit slag på alle hylder og til tider er det faktisk sjovt, at lave noget usædvanligt.

Gå tæt på, eller zoom helt ind. Tag billede nede fra, hvis man plejer at tage oppe fra. Og modsat..

Motivet bliver meget effektfuldt, hvis du tager billedet fra en anden vinkel, end reglen siger. Og reglen siger jo, at der ikke er nogle regler. Ellers er der frit slag på alle hylder og til tider er det faktisk sjovt, at lave noget usædvanligt.

Gå tæt på, eller zoom helt ind. Tag billede nede fra, hvis man plejer at tage oppe fra. Og modsat..

Motivet bliver meget effektfuldt, hvis du tager billedet fra en anden vinkel, end reglen siger. Og reglen siger jo, at der ikke er nogle regler.

 

 

Blomsten er taget lige ned over, og kraftigt beskåret. Der er simpelthen blomst over det hele og det giver en spændende effekt. Billede kan virke fladt, men på en god måde, for der er ikke andet i billedet. Du kan få samme resultat, hvis du tager billede af noget du kan gå tæt på, hvor der ikke er ting der forstyrrer i baggrunden. Zoom ind eller beskær billedet, så du ikke får baggrund.

Lige på

 

 

Billedet er taget bag blomsten, derfor er der noget grønt i midten af blomsten. Stilken sidder lige under og den har jeg valgt ikke at have med. Sommerfuglen ser meget lille ud på blomsten. Ved at finde et motiv der er stort, men som ofte er lille, så bliver beskueren forvirret. Det er lidt sjovt at lave billeder, hvor man tror at noget er mindre eller større end normalt. Sommerfuglen bliver lille at se på, fordi blomsten er så stor.

Bagfra

 

 

Glassalen i Tivoli blev taget i den skæve vinkel. Du kan gøre det på to måder. Enten ved at holde kameraet skråt, eller ved en beskæring, hvor motivet er drejet.
Dette har jeg lavet i PhotoShop, hvor jeg også har lavet en masse andet ved billedet, for at få den effekt jeg ville have.

Skæve vinkler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan man komme højere op, kan man sagtens få specielle billeder af noget der er stort. Her fra Amsterdam lufthavn, hvor jeg fra terminalen, kunne få et skue ud over fly der var på vej ind. Ved at få det lidt fra oven, så bliver motivet lille at se på. Insekter, som til tider kan være skræmmende, kan virke meget mere skræmmende, hvis det bliver taget nede fra. Tager man det oppe fra, ser det hele lidt mindre ud og også mindre skræmmende!

Oppe fra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billedet er taget af en lilje, helt inde i blomsten hvor de lange støvdragere sidder. Det er et fåtal, der kan genkende motivet og det er også meningen. Jeg jagtede linjer i motiver og jeg kunne godt li den glødende effekt der er i støvdragerne (linjerne for neden ude af billedet). Når man går tæt på, får man det man kalder Macrobillede. Jo større linse du har, jo tættere kan du gå på, men man kan også købe macrolinser, der ikke fylder så meget. Desværre er de ret dyre og man bruger dem ikke så ofte.
En linse som kan zoome meget, bruger man langt oftere og de er ofte også billigere!

Inden i

 

 

Et godt råd til emnet

Reglen for vinkler, er ganske få, men hvorfor nøjes med det.

Du har tonsvis af muligheder for at lave noget sjovt med dine billeder. Det behøver jo ikke at være alvor det hele. Prøv at tænke på en modsat vinkel, end den vinkel du tænker på.
Ved at tænke modsat, er det nemmere at få noget sjov ud af det.

Ikke noget med at tænke "Ejj, det er sku for underligt!" eller "Det kan man altså ikke.."

Nogle tjener penge ved det underlige, og det er fordi vi ikke har set det før.

Jeg var lidt rundt på nettet, for at se om der var dygtige fotografer, der har lavet det hele lidt anderledes. De fleste har taget den sikre vej, at lave et billede som det bør gøres. Det er typisk for en tøsedreng og det skal du ikke kikke efter.

Ved at lave et anderledes billede, set fra en anden vinkel, får du også en anden effekt. Beskueren bliver måske overrasket, eller chokeret, får dem til at le osv. Det er stadig tabu at lave andet end det sædvanlige, men det skal du ikke lade dig slå ud af!

Ud og eksperimentere!
I disse digitale tider, kan du jo altid slette det igen!