Fokus i billedet

Den smukke verden kan være bjergtagende! Havet viser sin magt, naturen sine farver, eller byer sin fantastiske arkitektur.

Når man tager et billede af noget som fylder meget, skal man huske at tænke på, hvad det er man gerne vil vise. Hvad er der lige, i det billede som fanger opmærksomheden - hvor leder du øjet hen?

Et fantastisk billede af nogle spændende bygninger, i en flot vinkel fra oven. Men hvad er det egentlig man skal kikke på, hvilken bygning er hovedmotivet?? Øjet løber rundt i billedet for at finde det, der er fængende. Billedet her over, er fyldt med bygninger og det eneste øjet finder anderledes, er det lille tårn på bygningen. Det kan forvirre beskueren, så billedet bliver uinteressant!

Hvad skal man kikke på her??

 

 

Når et billede bliver taget, skal du tænke på, hvad det er, der er vigtigt i billedet. Hvad vil du gerne vise med dit billede, hvorfor tog du lige dette billede?? Hvad er motivet?

Tænk på, hvad er interessant lige her, hvad syntes jeg er godt? Det er det, der skal frem. Du kan gøre det ved at have motivet i de gyldne punkter i det gyldne snit og samtidig være opmærksom på forgrunden og baggrunden på billedet.

Selv om der er himmel og siv, så er det huset man ser.

 

 

Find dit motiv og hold øje med, om det hele kommer med og ikke andet end motivet kommer med. Det er en af hovedregelerne, når du tager et billede.

Det er en regel som du skal tage lidt seriøst, for det er det der gør billedet interessant. Vil du eksperimentere, har du mulighed for at fortælle en historie. Du kan gemme en figur eller en farve i billedet, ved at sætte det i en af de gyldne punkter, i det gyldne snit. Du kan lade det blive slørret, så man ikke i første omgang lægger mærke til det.

Fotoregler er mere vejledning og reglerne er til, for at blive brudt! Men vil du vide mere om hvordan man har de rigtige elementer, det rigtige sted, så læs i Min Hverdag, om Kompostion

 

Et godt råd til emnet

1. Gå tæt på dit motiv, uden at være til gene.
2. Brug din zoom til at komme helt tæt på din motiv.
3. Tænk hele tiden "har jeg det hele med" og "har jeg for meget"