Forgrund baggrund

Et teknisk godt billede, har både forgrund og baggrund, hvor motivet ligger i midten.

Huset er selve motivet. Sivene er forgrund og himlen er baggrund.

Forgrund og baggrund, skal samle selve motivet så man dvæler ved motivet og ikke flakker rundt i billedet. På den måde kommer motivet frem i billedet og holder interessen fast i det.

Nogle billeder har ingen forgrund og det gør heller ikke noget, men det er noget man bør kikke efter, hvis man skal lave et rigtigt billede. Nogle gange skal man bare gå lidt ned i knæ for at få noget forgrund med. Med forgrund får du mere dybde i billedet, et mere tredimensionalt billede.

Gult hus omkranset af himmel og siv

 

 

Forgrund og baggrund skal helst være roligt, med få farver eller rene flader. På dette billede, er der ingen forgrund, men solen og skyerne er baggrunden. (Fordi solen ligger meget lavt i billedet kan den til en vis grad godt kaldes forgrund).

Med rene flader, mener jeg, at der helst skal være så lidt som muligt at kikke på.

Det som kan være meget forstyrrende, kan være lige linjer som lygtepæle, skilte og andet som dele baggrunden op.

Flyvende hejrer, med solnedgangen som baggrund

 

 

Et billede med en flot række med lygter, er godt set, men der er alt for meget i vejen med billedet. De mange linjer som går på tværs og lygtepæle som står midt i billedet. Biler er helle ikke flot, med mindre de skal være en del af motivet.

Skilte og træer, ledninger og master. Mange elementer som ødelægger et godt motiv.

Linjer over det hele

 

Et godt råd til emnet

1. Det er ikke altid, at der er en forgrund og en baggrund, men det giver en god dybde på et billede.
2. Dybde, betyder at det kommer til at se 3 dimensionelt ud. Ellers kan billedet godt se lidt fladt ud som 2 dimensionelt.
3. Ved Makrobilleder eller Nærbilleder, skal der ikke være andet end motivet, hvor baggrund og forgrund vil være forstyrrende og fylde for meget.