Hvor meget skal med?

Når man nu har fundet et godt motiv, så er det vigtigt at det hele kommer med. Halve motiver kan ikke bruges.

I dette eksempel, mangler det meste på anden. Selv om den ser sød ud og har flotte farver, så er billedet ikke godt nok. Man kan sagtens have mere med og det behøver ikke at være forvirrende når bare motivet er i fokus

Staklen mangler både næb, bryst og ben

 

 

I dette eksempel er det vingerne som er motivet, så selvfølgelig skal de begge være med og gerne det hele. Er det kun et øje eller et næb, så er det det som er motivet og derfor skal det kun være det.

Gåsen spreder sine smukke vinger, men der mangler noget

 

 

I dette tilfælde er det ansigtet, som er lidt sjovt. Så derfor behøver jeg ikke hele kroppen. Men hele ansigtet er vigtigt at få med, der må ikke mangle noget pels eller et øre eller andet.
Det er kun ansigtsudtrykket som er interessant, og resten af kroppen har ingen betydning. Hele løven er smuk, men det er kun ansigtet som jeg vil vise.

Vær opmærksom på, at når du kikker igennem din linse, om du har det hele med. Vær også opmærksom på, at du ikke har for meget med, som kan forstyrre dit motiv, fx en kedelig baggrund, eller grene foran motivet.

Er det kun ansigtet, så behøver du ikke hele kroppen.

Et godt råd til emnet

1.Det er alt eller intet, når du skal kikke på motivet. Er man uheldig med, at kun få noget af motivet, fx en person eller et dyr, så er det muligt med en beskæring, at nøjes med hovedet.
2. En tæt beskæring, kan også have en rigtig god effekt, men vær forsigtig med, ikke at få skåret for meget væk!