Hold kameraet stille

Når du tage et billede er det aller vigtigste, at holde det stille! Uanset hvilke slags kamera du har, så kan det ikke tage et klart billede, hvis du ikke kan holde det stille.

Kan du af ukendte årsager ikke holde det stille, kan du bruge et stativ som man kan købe i alverdens størrelser, kvaliteter og priser.

Man kan også i særlige tilfælde holde sit kamera op af noget, en pæl eller andet men det kan også godt være noget akavet og der er risiko for at kameraet bliver ridset.

Når du bevæger kameraet mens du klikker, får du de lange striber i bevægelsen. Det kan blive spændende motiver men det er ikke så ofte at man ønsker det når man tager billedet.

Når du får de lange striber, er det fordi, at når kameraet lukker linsen, går det for langsomt og tager for meget af motivet med ind i kameraet. Motivet får flyttet sig og den bevægelse kommer med ind.

 

 

Så hold det stille, så godt som muligt og husk at indstille kameraet, så det får så meget lys ind som muligt.

Her på billedet ligner stærene små spøgelser.

 

Et godt råd til emnet

1.Rystelserne kommer, fordi kameraet forsøger at få så meget lys ind som muligt. Det gør den, ved at holde linsen åben i længer tid og derfor kommer rystelserne med på billedet.
2. Sæt på stativ, eller lad kameraet stå på en jævn flade. Det er også muligt at trykke kameraet op mod en jævn væg eller andet. Men husk på, at der kan komme ridser på huset (kamera uden linse, kaldes huset) og det er ikke alle der bryder sig om det